У Луцьку нацгвардійська вівчарка Ніка, отримала медаль за розшук дитини (фото)
Нацгвардія

Нацгвардійська службова вівчарка Ніка отримала медаль «За віддану службу» III ступеня після того, як розшукала дитину.

Про це повідомляє пресслужба Національної гвардії України.

Подія, через яку отримав нагороду пес, трапилася торік у квітні. Семирічного Матвія шукали більше сотні правоохоронців і нацгвардійців, знайшли за 10 км від дому.

Ніку нагородили відзнакою за успішний розшук семирічного Матвія, який, відійшовши від свого села, заблукав у Горохівському районі на Волині. Пдія сталася у 2021 році, тоді хлопчика шукали більше сотні правоохоронців і нацгвардійців і лише Ніка змогла натрапити на слід зниклої дитини

Нацгвардійська вівчарка Ніка отримала медаль за розшук дитини

Нацгвардійська вівчарка Ніка отримала медаль за розшук дитини

Як розповідає гвардієць-кінолог Денис, того ранку йому довелося йти за Нікою по сліду близько 8 км. Собака взяла слід одразу, однак не все йшло за планом, зізнається військовий.

«У процесі пошуку виникли труднощі, бо хлопчик частину шляху йшов по залізничній колії, на якій запах погано зберігається і слід губиться. Врешті собака таки знайшла хлопчика, наляканого і змерзлого, в очереті біля озера», — розповідає Денис.

У лавах Нацгвардії Ніка — з 2015 року. Разом із Денисом нині патрулює вулиці Луцька. У парі працюють вісім років.

Собака спеціалізується на розшуку людей і патрулюванні. У Нацгвардії визнають, що Ніка — одна з найбільш досвідчених у кінологічному взводі волинських гвардійців.

Нагадаємо, у травні кіт Степан з Харкова отримав світову відзнаку для блогерів у Каннах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Служить на блокпості і шукає диверсантів. Як живе пес Макс, якого окупанти покинули в Україні (фото)