У львівській лікарні вийшла заміж медсестра, яка втратила ноги на війні (відео)

У львівській лікарні вийшла заміж медсестра з Лисичанська, яка втратила ноги в результаті підриву міни.

Про це повідомила пресслужба Першого територіального медичного об'єднання Львова.

23-річна Оксана втратила ноги наприкінці березня. Дівчина обернулася, щоби попередити свого коханого про небезпеку, а вже за секунду під нею розірвалася міна.

«Трагедія трапилася 27 березня. Оксана з Віктором поверталися додому знайомою стежкою. Вона йшла попереду, він за нею. Пролунав вибух. Віктор дивом не постраждав, а от Оксані відірвало ноги та чотири пальці лівої руки», — розповіли медики.

Першу допомогу Оксана отримала в лікарні Лисичанська, де їй їй виконали одразу чотири операції. Далі дівчину евакуювали до Дніпра. Там їй гоїли рани та готували кінцівки до протезування.

Тиждень тому медсестру евакуаційним потягом доставили до Львова, де її чекає реабілітація та протезування.

І вже у львівській лікарні Оксана та Віктор вирішили одружитися.

«Життя не варто відкладати на потім, вирішили Оксана з Віктором, які за шість років разом так і не знайшли часу на шлюб. І це попри те, що виховують двох діток. Обручки купили у Львові, тут їй знайшли білу сукню. Торт спекли волонтери. Церемонія відбулася в РАЦСі, а святкування — в палаті нашого Центру хірургії», — розповіли в медичній установі.

 
Весілля в лікарняній палаті медсестри з Лисичанська

Весілля в лікарняній палаті: перший танок цих молодят розчулив до сліз… 👉🏻Наречений Віктор кружляв кохану Оксану на руках. Ноги вона, 23-річна медсестра з Лисичанська, втратила наприкінці березня. Жінка обернулася, аби попередити коханого про небезпеку, а вже за секунду під нею розірвалася міна. Трагедія трапилася 27 березня. Оксана з Віктором поверталися додому знайомою стежкою. Вона йшла попереду, він за нею. Пролунав вибух. Віктор дивом не постраждав, а от Оксані відірвало ноги та чотири пальці лівої руки. Першу допомогу жінка отримала в лікарні Лисичанська. Там їй виконали одразу чотири операції. Далі Оксану евакуювали до Дніпра, де їй гоїли рани та готували кінцівки до протезування. І ось тиждень тому евакуаційним потягом вона прибула до Львова. Попереду у пацієнтки – реабілітація і протезування. Та життя не варто відкладати на потім, вирішили Оксана з Віктором, які за шість років разом так і не знайшли часу на шлюб. І це попри те, що виховують двох діток. Обручки купили у Львові, тут їй знайшли білу сукню. Торт спекли волонтери. Церемонія відбулася в РАЦСі, а святкування - в палаті нашого Центру хірургії. Вітаємо нашу пацієнтку Оксану зі шлюбом та бажаємо їй якомога швидше завершити лікування та реабілітацію!

Posted by Перше медичне об'єднання міста Львова on Monday, May 2, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні відкрито вже понад 9 тис. проваджень з військових злочинів — Венедіктова