У Львові спіймали жінку, яка здавала переселенцям неіснуючі квартири (відео)
Unsplash

Кіберполіція затримала у Львові жінку, яка здавала в оренду квартири, яких насправді не існувало. Вона отримувала передоплату, а потім зникала разом із грошима.

Зокрема за такою схемою вона ошукала родину з Ірпеня, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Для свого шахрайства 35-річна жителька Львова створила фейкову сторінку у соцмережі. Вона з’ясовувала, на яке житло наразі найбільший попит, та пропонувала людям різні варіанти в тематичних групах.

Жінка використовувала реальні фотографії, але після отримання передплати зникала. Номер телефону вона постійно змінювала.

 
У Львові кіберполіція викрила жінку, яка за схемою псевдооренди ошукала родину з Ірпеня

У Львові кіберполіція викрила жінку, яка за схемою псевдооренди ошукала родину з Ірпеня Фігурантка «здавала» неіснуючі квартири тим, хто намагався врятуватися від війни. Отримавши передплату, зловмисниця змінювала номер телефону та припиняла зв’язок з громадянами. 35-річна жителька Львова для своєї схеми створила фейкову сторінку у соцмережі. Жінка ретельно вивчала оголошення та з’ясовувала, на яке житло наразі найбільший попит. Далі у тематичних групах вона пропонувала людям варіанти оренди. Для переконання потенційних орендаторів аферистка надсилала інформацію та фото квартир, які справді здаються в оренду. Однак після отримання передплати фігурантка зникала. У такий спосіб зловмисниця привласнила гроші родини з Ірпеня, в якій незабаром має народитися дитина. Наразі кіберполіцейські встановлюють інших потерпілих. Для власного прикриття, фігурантка постійно змінювала номери телефону, а також місце проживання. Зловмисницю затримали правоохоронці в одному з хостелів Львова. За даним фактом слідчі Львівського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Кіберполіція

Posted by Національна поліція України on Wednesday, March 30, 2022

Відомо, що таким чином зловмисниця видурила гроші в родини з Ірпеня, у якій ось-ось має народитися дитина. Наразі кіберполіцейські встановлюють інших потерпілих.

Слідчі Львівського районного управління поліції вже відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Здавали квартиру за 80 тис. Садовий назвав недобросовісних орендодавців Львова