У Львові затримали керівника міжрегіонального управління Мін’юсту, який вимагав хабарі з підприємців

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань ліквідували корупційну схему у Західному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції. У результаті проведених заходів у Львові затримано керівника цього управління, який вимагав хабарі від підприємців.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Згідно з даними слідства, посадовець вимагав неправомірну вигоду від підприємців в обмін на безперешкодне ведення господарської діяльності у виправних установах західного регіону України. Правоохоронці встановили, що посадовець створив корупційну схему у співпраці з компанією, яка займалася обробкою деревини на території однієї з виправних колоній.

«Фігурант навмисно затягував процес укладання офіційних договорів з підрядниками, щоб отримувати хабарі готівкою. Він фактично обклав даниною кожен кубометр деревини, яку обробляли приватні компанії», — повідомили у СБУ.

Під час спецоперації правоохоронці задокументували кілька фактів одержання хабарів. Зрештою посадовця затримали «на гарячому» під час отримання чергової суми неправомірної вигоди у понад €2 тис.

«Ми поступово збирали докази та контролювали дії зловмисника. Затримання відбулося після чергового «траншу» хабаря», — зазначають у ДБР.

Керівнику управління повідомлено про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі триває слідство, щоб притягнути до відповідальності всіх причетних до цієї корупційної схеми.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який нелегально проводив чоловіків до Румунії