У Мадриді 20 січня загинуло принаймні троє людей. Назвали причину — вибух газу
Getty Images

Щонайменше троє людей загинули та кілька постраждали після вибуху газу, який знищив парафіяльну будівлю в центрі Мадрида.

Експерти припустили, що вибух, який стався в районі 15:00 в середу, стався під час ремонту котла, повідомляє The Guardian.

Будівля, розташована на вулиці Толедо, недалеко від площі Пласа-Майор, належить парафіяльній церкві Ла Вірген-де-ла-Палома й містить помешкання священиків та кімнати для переговорів.

Мешканців сусіднього будинку догляду евакуювали, у них немає поранень. Співробітники та діти у парафіяльній школи з іншого боку будівлі також врятувалися неушкодженими.

Хосе Мануель Франко, делегат центрального уряду в Мадридському регіоні, підтвердив причину та кількість загиблих іспанському телеканалу RTVE в середу вдень. «Я можу підтвердити, що під час ремонту котла стався вибух газу. Троє людей загинули, а одна людина пропала безвісти», — сказав він.

Екстрені служби Мадрида повідомили, що шість людей отримали легкі тілесні ушкодження, одна — середньої тяжкості, а людина з численними травмами перебуває у важкому стані в лікарні.

Мер міста Хосе Луїс Мартінес-Алмейда заявив, що пожежники оглядають пошкоджену будівлю, щоб встановити, чи пошкодив вибух сусідній будинок догляду.

Школа оприлюднила заяву, в якій підтверджується, що ніхто не постраждав і що «з дітьми та персоналом все в порядку».

Місцева жителька Лейр Репарас сказала AP, що почула гучний вибух трохи раніше 15:00, прямуючи до свого будинку поблизу Пуерта-де-Толедо.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес висловив у Twitter свої співчуття: «Ми, на жаль, оплакуємо кілька смертей після вибуху в Кале-Толедо. Я щойно розмовляв з мером Мадрида, щоб висловити свою підтримку та солідарність. Вся наша любов та співчуття родинам загиблих та поранених».

Вже офіційно. Стала відома причина «вибуху» у COVID-лікарні біля Львова