У Мадриді десятки тисяч активістів протестували проти помилування каталонських сепаратистів
Getty Images

Десятки тисяч людей у ​​неділю, 13 червня, вийшли на демонстрацію в столиці Іспанії Мадриді проти запланованого помилування каталонських сепаратистів урядом прем'єр-міністра Педро Санчеса.

Про це повідомляє DPA.

Демонстрацію організувала консервативна асоціація Union 78. Пабло Касадо, лідер опозиції, з консервативної Народної партії, закликав Санчеса «не продавати єдність Іспанії».

Захід, провели з величезною кількістю іспанських прапорів на площі Пласа-де-Колон у Мадриді. Національна поліція повідомила, що на мітинг прийшло 25 тис. осіб, а місцева поліція заявила про 126 тис. осіб.

До слова, уряд меншості Санчеса залежить від голосів каталонських партій у парламенті. Він планує звільнити з в'язниць політиків, засуджених за участь в референдумі про незалежність Каталонії у 2017 році.

Більше десятка каталонських політиків були засуджені до тюремного ув'язнення на термін до 13 років за участь в незаконному референдумі.

Тодішній глава регіонального уряду Карлес Пучдемон в останній момент втік за кордон.

Нещодавнє національне опитування видання El Mundo показало, що 61% іспанців не згодні з помилуванням, а 29,5% підтримали його.

Санчес визнав, що помилування непопулярне серед виборців, але каже, що це найкращий спосіб покласти край політичному протистоянню і відновити співіснування.

У М'янмі судитимуть лідера Аун Сан Су Чжі