У Маріуполі морпіхи змогли вийти з оточення ворога і з'єднатися з «Азовом» — ЗМІ
Скріншот

В результаті спецоперації підрозділ миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Белінського, який був оточений ворожими військами, зміг з'єднатися з полком «Азов».

Про це повідомляє видання «Преступности.НЕТ» із посиланням на одного з офіцерів бригади.

За його словами, незважаючи на велику складність, спецоперацію було проведено успішно.

«Я не можу розповісти вам деталі, але можу сказати, що зараз ми з'єдналися з полком «Азов». Вийти вдалося декільком сотням морських піхотинців, зокрема й пораненим», — розповів офіцер бригади.

Що передувало

З 1 березня Маріуполь заблокований ворожими військами, які створили в місті гуманітарну катастрофу і чинять геноцид. Поки що деблокувати Маріуполь не вдається і надати бійцям допомогу складно. 

11 квітня 36-та окрема бригада морської піхоти, яка обороняє Маріуполь, заявила, що 11 квітня може стати останнім боєм для захисників міста, а українське військове командування не зв’язувалося з бійцями два тижні.

Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ, запевнив, що зв’язок командування з силами оборони в Маріуполі є, а деталі оборонної операції не повинні бути предметом громадського обговорення.

12 квітня морпіхи з Маріуполя записали звернення до українців. Вони заявили, що через блокаду не могли отримати ні продовольство, ні боєприпаси.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.