У Маріуполі окупанти схиляють місцеве населення до співпраці і обіцяють компенсацію за зруйноване житло — РНБО

У Маріуполі окупанти схиляють місцевих жителів до співпраці і обіцяють виплатити компенсацію за зруйноване житло у рублях.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Тому там закликають не співпрацювати з окупантами і попереджають, що наступним кроком може стати примусова відмова від українського громадянства.

Людям оформлюють документи для пересування. Російські пропагандисти заявляють про велику чергу охочих отримати документ, хоча фотографії з Маріуполя говорять геть про інше.

«Щоправда, на світлинах — не більше 20 людей біля якогось приміщення з окупантською символікою. Невідповідність слів фактам пропагандистська машина РФ виправдовує тим, що «вже просто робочий день завершився і люди розходяться»», — зазначили в РНБО.

У Центрі протидії дезінформації говорять, що таким чином ворог намагається провести «рублеву окупацію» тимчасово окупованих територій, щоб потім ізолювати населення. У такий спосіб росія діяла в ОРДЛО.

Раніше повідомлялось, що у фільтраційних таборах під Маріуполем утримують близько 27 тис. людей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Маріуполі «Азов» здійснив успішну контратаку та знищив колону росіян (відео)