У Маріуполі працюють мобільні крематорії рф, щоб приховати жертви серед цивільних

У місті Маріуполь запрацювали російські мобільні крематорії, щоб приховати вчинені армією РФ злочини щодо мирного населення.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«Після широкого міжнародного розголосу геноциду в Бучі, вище керівництво рф наказало знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії в Маріуполі. Тиждень тому обережні оцінки вказували на 5 тисяч загиблих. Але з огляду на розміри міста, катастрофічні руйнування, тривалість блокади та жорсткий спротив, жертвами окупантів могли стати десятки тисяч цивільних маріупольців», — йдеться в повідомленні.

Також свідків вбивства цивільних намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та ліквідувати.

Зазначили, що саме через це росія не поспішає погоджуватись на пропозицію Туреччини щодо евакуації мешканців Маріуполя з моря.

У міськраді зазначають що спалюванням тіл займаються колаборанти — спеціальні бригади зачистки місцевих та терористів «днр». Координує роботу цих груп самопроголошений мер Костянтин Іващенко.

«Масштаба трагедії в Маріуполі світ не бачив від часів існування концтаборів нацистів. Рашисти перетворили все наше місто на табір смерті. Нажаль, моторошна аналогія отримує все більше підтверджень. Це вже не Чечня чи Алеппо. Це новий Освенцим та Майданек. Світ має допомогти покарати путінських нелюдів», — сказав мер Маріуполя.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 6 квітня. ОНЛАЙН