У Маріуполі росіяни обстріляли будинок для пропагандистського відеоролика — радник мера (фото)
andriyshTime / Telegram

У Маріуполі окупанти обстріляли житлові будинки заради красивого кадру у сюжеті пропагандистів Russia Today (RT). Внаслідок цього обстрілу загинуло шестеро цивільних.

Про це у Telegram повідомив Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.



За його словами, окупанти розібрали завали зруйнованих будинків та дістали з-під них тіла шести людей — п’яти чоловіків та однієї жінки.

«Пам’ятаєте пропагандистське відео Russia Today (RT), як російський танк впритул розстрілює цивільні будинки заради гарного кадру? Тоді ми вказували, що відео знято в районі вул. Пашковського та пр. Першого травня. Зараз окупанти приступили до знищення доказів власних злочинів в цьому районі — розбору завалів. Вчора з-під завалів будинку на фото, одного з тих, який було для шоу розстріляно російським танком, достали 6 тіл загиблих цивільних. П’ять трупів чоловіків та один — жіночий», — розповів він.

Андрющенко також повідомив, що знайдені під завалами тіла одразу вивезли до братської могили у село Виноградне.

«Це — перший зафіксований і незаперечний факт вбивства цивільних в Маріуполі задля відеоконтенту», — наголосив радник мера Маріуполя. 

Раніше повідомлялось, що у Маріуполі окупанти готуються зносити більшість будівель, які постраждали від їх же обстрілів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти ув'язнюють та розстрілюють українських волонтерів та чиновників — мер Маріуполя