У Маріуполі триває масштабна пожежа: вогонь перекинувся на багатоповерхівки (відео)

Сьогодні, 25 серпня, в маріупольському мікрорайоні Східний розпочалася пожежа в полі, яка згодом перекинулася на житлові будинки

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Очікувано пожежа перекинулась на житлові будинки. Горять домівки, горить будівля школи №69, пожежа розповзається ЖМР «Східний». Пожежників — жодного. Окупаційна влада типово не реагує», — йдеться в повідомленні.

За словами Андрющенка ускладнює ситуацію те, що у мікрорайоні Східному відсутнє водопостачання. Проте, за твердженням окупантів, подано тиск в газорозподільчу систему.

«Наслідки цієї сукупності факторів можуть такими, що Східний буде остаточно знищено російською окупацією. Навіть вже без бомбардувань», — додав посадовець.

Вчора у цьому ж районі Маріуполя «мчс днр» не могло загасити полум’я через відсутність води для тушіння. Внаслідок халатності окупантів вогонь охопив Лівобережжя та дістався до селища Сєдово.

«(Сьогоднішнє загорання — Прим. ред.) через ту саму пожежу, яку в телеграм-каналах окупантів вчора загасили мчс росії. Якби вони її гасили не в інтернеті, а на місці, сьогодні ризик був би меншим», — резюмував Андрющенко.

Раніше Chas News писав, що через російські обстріли Енергодар, де знаходиться ЗАЕС, залишився без світла та води. Місто на межі гуманітарної катастрофи.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У День Незалежності над Маріуполем підняли український прапор (відео)