У Мексиці чоловіки-політики вдавали із себе трансгендерних жінок, щоб потрапити у списки кандидатів на виборах
Getty Images

У Мексиці чоловіки-політики вдавали із себе трансгендерних жінок, щоб потрапити у списки кандидатів на виборах. У штаті Тласкала 18 кандидатів від партії Fuerza Por México раптово усвідомили себе трансгендерними жінками. Незадовго до цього політсилі надали 48 годин, щоб виправити списки, оскільки вони не відповідали закону про гендерну рівність.

Про це повідомляє видання Vice.

Вибори мають відбутися 6 червня. Перший список кандидатів на посади очільників муніципалітетів опублікували у травні. У ньому перебували 25 чоловіків та 17 жінок. Згідно із законом, партія повинна висунути однакову кількість представників двох статей.

Fuerza Por México вирішила не виключати вже обраних кандидатів зі списку. Просто 4 чоловіків виправили у заявах свою стать на жіночу. У партії зазначили, що кандидати ідентифікують себе з трансгендерними жінками.

Трохи згодом одночасно жінками «стали» ще 14 чоловіків-кандидатів.

«Це сильно впливає на нас, транслюдей, які заявили, що ми жінки вдень та вночі. Чесно кажучи, мені боляче усвідомлювати, що моя країна приймає таку брехню. Сподіваюся, що влада виріше проблему дуже швидко і ретельно розслідуватиме справи цих людей», — заявила трансгендерна жінка Валерія Лоретті Діас, яка балотується на посаду очільника міста Сакателко.

Водночас координатор співтовариства трансжінок в Тласкалі Паола Хіменис звинуватила Fuerza Por México у можливих фальсифікаціях.

Сила толерантності. Сенатором США вперше стала трансгендер