У Microsoft повідомили про нову атаку хакерів, яких пов’язують із РФ
Pixabay

Корпорація Microsoft повідомила про нову атаку угруповання хакерів Nobelium, яких пов’язують із Росією. Кіберзлочинців звинувачують у масштабному зломі програмного забезпечення SolarWinds в 2020 році.

Про це повідомила пресслужба Центру аналітики загроз Microsoft.

Центр передає, що хакери намагалися атакувати ІТ-компанії, урядові установи, неурядові організації, аналітичні центри та фінансові сервіси. Вони атакували користувачів із 36 країн, зокрема США (45%), Великобританії (10%), Канади і Німеччини.

У корпорації говорять, що більшість атак хакери не змогли реалізувати. Microsoft зафіксувала лише трьох жертв злому. Співробітники компанії виявила шкідливе програмне забезпечення, яке встановили на пристрої. Воно належить службі підтримки клієнтів Microsoft. Компания закрила доступ й захистила пристрої. Кібератаку ще розслідують.

Передісторія 

У травні 2021-го Microsoft повідомила про масову кібератаку РФ на 150 організацій. За інформацією корпорації, до неї теж було причетне угруповання Nobelium.

Раніше Nobelium звинуватили у масштабній атаці на держоргани США через компанію SolarWinds. Про неї стало відомо тільки у 2020 році.

Російські хакери могли атакувати найбільший паливний трубопровід у США — ЗМІ