У Мінекономіки кажуть, що уряд не обмежував ціни на преміальне паливо
iStock

Напередодні кілька мереж АЗС заявили, що більше не продаватимуть преміальне паливо та бензин через запровадження граничного рівня торгової надбавки.

У Мінекономіки кажуть, що уряд не обмежував ціни на преміальне паливо. Постанова Кабміну про встановлення максимальної торговельної надбавки на бензин і дизельне паливо не стосується преміального палива. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства.

Маск обіцяє приз у $100 млн на перетворення вуглекислого газу в паливо

Дія постанови Кабінету Міністрів від 14 травня поширюється на автомобільні бензини і дизельне паливо, включені до переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 22 квітня 2020 року, а саме на бензин марки А-92, бензин марки А-95 і дизельне паливо.

«Під встановлення максимальної торговельної надбавки не підпадає «брендове преміальне паливо" з поліпшеними показниками якості та позначення (маркування) якого включає певну торгову марку (товарний знак), що пропонується на АЗС для автомобілів преміум сегменту за ціною вищою, ніж соціально значуще паливо», — йдеться в повідомленні.

Російські хакери могли атакувати найбільший паливний трубопровід у США — ЗМІ