У Мінекономіки розповіли деталі програми пільгової іпотеки під 3%

Уряд затвердив умови забезпечення масового іпотечного кредитування під 3% річних в рамках програми «Доступна іпотека».

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки в Telegram.

Оформити заявку на іпотеку можна буде через портал «Дія».

З 1 жовтня отримати пільговий кредит на 20 років зможуть отримати:

  • військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони;
  • медики;
  • вчителі та педагогічні працівники;
  • науковці.

Мінімальний початковий внесок — 20% від вартості житла.

Зазначають, що роботодавці цих категорій працівників матимуть можливість компенсувати їм початковий внесок та частину тіла кредиту за рахунок бюджетних програм.

«Таким чином українці, і, в першу чергу, наші військові, правоохоронці, лікарі та вчителі, зможуть придбати квартири на пільгових умовах. Це частково вирішить проблему нестачі житла, поверне українців, які втратили свій дім, з-за кордону та активізує галузь будівництва завдяки зростанню обсягу замовлень», —  зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

За програмою можна буде придбати житло до 52,5 кв м загальної площі для однієї особи. На кожного наступного члена сім’ї площа може збільшуватись на 21 кв м.  Також в обласному центрі можна буде придбати будинок, який знаходиться в експлуатації не більше 10 років.

«Також вартість 1 кв м не має перевищувати опосередковану вартість спорудження, визначену Мінрегіоном та збільшену в 2,5 рази для обласних центрів, міст з населенням понад 300 тис осіб,  на відстані до 15 км від Києва, в 2 рази — для міст з населенням 100-300 тис осіб, в 1,75 рази — для інших населених пунктів», — зазначили в Мінекономіки.

Крім того, нове житло застрахують від ризиків випадкового знищення або пошкодження на повну оціночну вартість.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Реєстрація зруйнованого або пошкодженого житла в Україні: в ОП детально пояснили процедуру