У Міноборони Ірану підтвердили вибух на виробництві боєприпасів через напад безпілотників (відео,оновлено)

У ніч 29 січня на військовому заводі в іранському місті Ісфахан пролунав вибух. Міністерство оборони Ірану заявило, що його причиною стала атака за допомогою безпілотників.

Про це повідомляє державна телерадіокомпанія Ірану IRIB.

«Вибух стався в одному з центрів виробництва боєприпасів Міноборони, згідно з заявою заступника губернатора Ісфахана з безпеки, постраждалих немає», — йдеться у повідомленні.

Влада заявляє, що атака була невдалою — один БПЛА збила система протиповітряної оборони, два інших «потрапили до оборонних пасток і вибухнули».

Як повідомляє IRIB News із посиланням на інформаційне агентство Sedavasima, також вибух пролунав на підприємстві з виробництва моторних мастил у промисловому районі Шахід Салімі на північному заході країни.

Після вибуху на підприємстві почалася пожежа. Влада стверджує, що причиною стала сильна спека. 

Оновлення від 12:15

Видання Associated Press пише, що по військовому заводу в Ірані, ймовірно, вдарили ізраїльські безпілотники.

Це сталося на тлі напруження через ядерну програму Тегерана. У листопаді Іран почав збагачувати уран до 60% на ядерному обʼєкті у Фордо і планує подальше розширення ядерних потужностей. Це може відкрити країні шлях до створення ядерної зброї.

Раніше у розвідці розповіли, як в іранських дронах опинилися компоненти із західних країн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Ловці шахедів». Україна отримала шість систем для протидії іранським дронам-камікадзе (відео)