У Міноборони розкритикували створення штабу територіальної оборони в Києві

У МОУ несхвально поставились до ініціативи КМДА створити штаби територіальної оборони у столиці.

Про це повідомляє Наш Київ з посиланням на сайт Міністерства оборони.

«Міністерство оборони України звертає увагу органів місцевого самоврядування на необхідність діяти у межах своєї компетенції та не допускати неузгоджених кроків і заяв, які йдуть всупереч положенням Закону України «Про основи національного спротиву», можуть ввести громадян в оману і зашкодити інтересам оборони держави», — йдеться в заяві.

Також нагадали, що сили територіальної оборони — це виключно компетенція військових, цим керує тільки головнокомандувач ЗСУ.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав політиків утриматися від піару на створеннях СТО.

«Звертаюся до всіх керівників органів місцевого самоврядування та інших обраних осіб. Я закликаю вас утриматися від дій і висловлювань, які політизують справу організації територіальної оборони. Тут не місце піару і посмикування. Ми всі разом повинні працювати заради інтересів України, кожен — в межах своїх повноважень. Зміцнювати обороноздатність, а не шкодити їй, розбалансуючи процес. Є чітка вертикаль Сил територіальної оборони. Її формують військові. Керівники громад не очолюють формування сил територіальної оборони та повинні діяти в межах своїх компетенцій» — зазначив міністр.

«В бік здорового глузду». Перелік професій, за яким жінки мають стати на військовий облік, скоротять