У Міноборони розповіли, скільки жінок служать у ЗСУ

Зараз у Збройних силах проходять службу  майже 43 тисячі жінок. З 2021 року їхня кількість зросла на 40% (12 тисяч).

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

В оборонному відомстві також розповіли про головні зміни стосовно впровадження гендерної рівноправності у війську за останні роки:

  • Скасовано обмеження для доступу військовослужбовиць до усіх посад — раніше жінки могли проходити службу на посадах медичних спеціальностей, зв'язківців, бухгалтерів, діловодів і кухарів, а зараз можуть бути гранатометником, кулеметником, командиром БМП тощо.
  • Раніше контракт на проходження військової служби укладався з жінками віком від 18 до 40 років, тоді як у чоловіків такого обмеження не було. Тепер від 18 до 60 років контрактниками можуть стати представники обох статей.
  • З 2019-го року уряд дозволив вступати до військових ліцеїв дівчатам. Також тепер жінки мають доступ до усіх рівнів військової освіти.
  • Регулярно проводяться тренінги, семінари, наради, освітні програми, круглі столи за участю міжнародних організацій, експертів і фахівців з питань рівноправності українського війська не проводилося.
  • Усі документи, які розробляє МОУ проходять гендерну експертизу.
  • Розроблену військову форму для жінок, створюються її нові зразки, а також засоби індивідуального захисту з урахуванням антропометричних даних.
  • Кожен командувач родів військ отримав штатного радника. Крім того, введено функцію позаштатного радника з гендерних питань у системі Міноборони та ЗСУ — це 81 позаштатних та 74 — на громадських засадах.

 Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони затвердило жіночу літню військову форму: як вона виглядає (фото)