У Мінцифри анонсували сплату податків через «Дію»
Дія

Найближчим часом фізичні особи-підприємці (ФОП) зможуть сплатити податки і подати декларацію на порталі і в додатку «Дія».

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, нові послуги на порталі і в додатку стануть можливими завдяки запуску цифрового підпису в «Дії».

«У нас є надійний партнер, податкова служба, і ми робимо наступний проєкт — сплата податків для ФОПів на спрощеній системі і подача декларації в додатку і на порталі», — сказав Федоров.

Міністр зазначив, що зараз подача декларації займає багато часу, адже потрібно заповнювати «багато різних полів», а в «Дії» цей процес потребуватиме лише кілька кліків, оскільки не потрібно буде заповнювати інформацію, яка вже є в реєстрах.

«Коли настане період сплати податків, ФОП буде отримувати сповіщення. І можна буде подати через „Дію“ декларацію в кілька кліків. Не потрібно буде заповнювати ту інформацію, яка і так є в реєстрах. І можна буде підписати електронним підписом. Ми вже тестуємо цю послугу, вона займає кілька хвилин», — розповів Федоров.

Українців, які записалися на щеплення від СOVІD в «Дії», можуть вакцинувати поза чергою