У Мінцифри пояснили, коли в «Дії» з'являться штрафи за несвоєчасне оновлення даних

У Мінцифри розповіли, за яких умов на порталі «Дія» відображатимуться штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних.

Деталі в ефірі Радіо Свобода повідомила Валерія Ткач, заступниця директора директорату розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації.

«Стосовно штрафів в «Дії» давно реалізований функціонал виконавчих проваджень. Це коли особа отримала штраф, і не сплатила його в строки... І якраз штрафи за порушення військового обліку, які будуть отримувати військовозобовʼязані за те, що не оновили в строк дані, вони можуть зʼявлятися не як штраф, наприклад, за перевищення швидкості і порушення ПДР. В «Дії» ви будете отримувати лише сповіщення, якщо ви отримали штраф і не оплатили його вчасно», — пояснила Ткач.

Нагадаємо, що у застосунку «Дія» запрацювала нова послуга — бронювання військовозобов`язаних. Наразі сервіс доступний для критично важливих підприємств, але уряд обіцяє працювати над розширенням категорій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Працівники ТЦК не вручатимуть повістки на вулиці — нардеп