У Мінветеранів уточнили, хто з добровольців отримає статус учасника бойових дій

В Україні статус учасника бойових дій зможуть отримають добровольці, які безпосередньо брали участь у боях.

Про це заявила Юлія Лапутіна, глава Мінветеранів, пише пресслужба відомства.

За її словами, чи отримає людина статус УБД, визначатиме спеціальна комісія.

«Коли ухвалювався закон, який дає добровольцям право на набуття статусу УБД із відповідними соціальними гарантіями, ніхто не знав, де розгорнеться театр воєнних дій. Тому це право було надано по всій Україні. Проте згідно з Порядком надання статусу, отримають його ті, хто брав безпосередню участь у бойових діях. При Міністерстві діятиме комісія за участю представників відомств сектору безпеки та оборони, яка займатиметься цими питаннями», — зазначила Лапутіна.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон про уточнення списку осіб, які отримають статус учасника бойових дій. Його можуть мати добровольці теріториальної оборони ЗСУ, особи зі складу добровольчого формування територіальної громади та громадського формування з охорони громадського порядку й державного кордону, а також особи, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України й захисту безпеки населення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні склали довідник для «виїзних» чоловіків. У ньому є всі необхідні документи