У міській раді Чернігова проводять слідчі дії (фото)

Правоохоронці провели обшуки в Чернігівській міській раді. 

Про це повідомили поліція Чернігівщини та Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Обшуки відбулися в будівлях міської ради, комунального підприємства, комерційної компанії та в помешканнях керівників цих установ.

Міський голова Чернігова Олександр Ломако заявив, що силовики «увірвалися до міськради з автоматами» та ухвалою суду на отримання документів семирічної давнини. За його словами, правоохоронці заблокували роботу всієї ради.

«Замість запиту документів у письмовій формі, силовики обшукують мій кабінет та інші приміщення ради. Вбачаємо у цьому політичний тиск на міську владу», — зазначив Ломако.

Поліція пояснює, що обшуки пов'язані з розслідуванням незаконного відчуження земель громади. За даними слідства, посадовці надали комерційній структурі право забудови ділянки без аукціону, що призвело до значних збитків. На цій землі збудували автозаправну станцію.

За фактом порушено кримінальне провадження за статтею «Зловживання владою або службовим становищем». Після завершення слідчих дій очікуються процесуальні рішення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Чернігівщині затримали диверсантів, які палили релейні шафи залізниці