У МОК впевнені, що Олімпіада в Токіо відбудеться. І навіть з глядачами
Getty Images

Літні Олімпійські ігри в Токіо більше не переноситимуть, вони мають відбутися влітку 2021 року. Про це говорили високопосадовці під час візиту до Японії президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха.

Бах вперше відвідав Токіо з березня цього року, коли через пандемію коронавіруса вирішили на рік перенести Олімпіаду-2020.

Досі питання проведення змагань у наступному році залишається відкритим. Проте президент МОК і прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа заявили, що попри новий сплеск захворюваності по всьому світу, Ігри відбудуться влітку 2021 року, повідомляє Reuters.

Японський прем'єр висловив упевненість, що це «стане доказом того, що людство перемогло вірус».

Питання безпеки учасників та глядачів буде головним для організаторів Ігор. Очікується, що на Олімпіаду приїдуть 11 тис. атлетів з більш ніж 200 країн. Бах сподівається, що до літа вакцина від СОVID буде доступною і вони встигнуть вакцинувати усіх спортсменів, які вирушатимуть до Японії.

«Для захисту японського народу МОК докладе великих зусиль, щоб учасники Олімпійських ігор та глядачі прибули сюди вакцинованими, якщо до того часу буде доступна вакцина», — заявив глава МОК.

Він також висловив впевненість, що Ігри відбудуться з глядачами. І додав, що ці Ігри і олімпійський вогонь стануть «світлом у кінці тунелю» у світовій битві з пандемією.

Як повідомляв Сhas News, потужна фармкомпанія заявила, що розроблена нею вакцина від ковіду показала 90% ефективності. В той же час, настрої в Японії щодо проведення в їхній країні Олімпіади під час пандемії дуже неоднозначні. Ще в липні 2020 року, до осіннього зростання кількості нових випадків по всьому світу, 70% опитаних японців висловились за нове перенесення або повне скасування Ігор.

Наразі планується, що Олімпіада в Токіо пройде з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Японія — в занепокоєнні напередодні Олімпійських ігор: кібератаки Росії та пандемія