У Молдові скликають засідання Радбезу через напружену ситуацію у невизнаному Придністров'ї

Другий день поспіль у невизнаному Придністров'ї стаються вибухи. За версією українських розвідників, це — чергова провокація росії, яку незадовго до інцидентів почали готувати фсб. Її ціль — виправдати війну з Україною чи залучити ПМР до бойових дій у війні проти нашої країни.

Та в Молдові серію вибухів вважають наміром створити привід для загострення ситуації у сфері безпеки у придністровському регіоні, який не контролює конституційна влада.

Через це 26 квітня Мая Санду, президент Молдови, скликає засідання Ради безпеки через провокації в окупованому Придністров'ї, інформує адміністрація президента.

«Вища рада безпеки збереться о 13.00 у Президентурі. Після засідання о 15.00 Президент Майя Санду проведе прес-конференцію» — йдеться у повідомленні.

В свою чергу, керівництво «Придністров'я» найближчим часом планує ухвалити рішення на захист інтересів республіки, повідомляють «РИА Новости».

«Вранці 26 квітня в селищі Маяк Григоріопольського району прогриміли два вибухи: перший о 6:40, другий о 7:05. За даними на 09:00 ранку відомо, що з ладу виведено дві найпотужніші антени: одна мегаватна, друга — напівмегаватна. Обидві ретранслювали радіо рф. Ніхто зі співробітників ПРТС (Придністровський радіотелецентр) та місцевих жителів не постраждав», — заявили у Придністровському МВС.

Після серії вибухів у невизнаній «Придністровській молдавській республіці» запровадили «червоний рівень терористичної небезпеки.

Вибухи у Придністров'ї

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вибухи у Придністров'ї є провокацією російських спецслужб — розвідка (фото)