У Молдові викрали українського суддю Чауcа
УНІАН

Оголошеного Інтерполом в міжнародний розшук за підозрою у хабарництві суддю Миколу Чауcа викрали.

Про це повідомляє видання NewsMaker, посилаючись на адвоката Чауса Юліана Балана і пресслужбу поліції Кишинева.

«Важливе оголошення для адміністрації президента Молдови, генерального прокурора, служби інформації і безпеки та всіх силових структур: сьогодні, 3 квітня, в центрі Кишинева викрали мого клієнта, українського суддю Миколу Чауса, чиє клопотання про надання політичного притулку розглядає суд. Прошу всіх, хто володіє інформацією про це, повідомити поліції», — каже адвокат.

За його словами, група невідомих озброєних чоловіків викрала суддю в центрі Кишинева. Прессекретар поліції Кишинева Наталя Статі підтвердила факт викрадення. Вона сказала, що «чоловіка у віці 54 років викрали три людини».

У поліції кажуть, що біля житлового будинку в столичному секторі Центр. Наразі правоохоронці з'ясовують всі обставини того, що сталося. Вони вже порушили кримінальну справу з цього приводу.

У середині березня Молдова відмовила у наданні політичного притулку Чаусу.

Довідка

9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Миколу Чауса в отриманні хабаря у розмірі $150 тис.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року суддя перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

У жовтні 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Чауса з посади, а 28 листопада 2017 року звільнили його з посади судді.

Інвестор з Молдови призупинив придбання заводу «Укрспирту»