У МОН почали розслідування після того, як журналісти дізналися про закупівлю підручників за завищеною ціною
Pixabay

У Міністерстві освіти й науки відреагували на інформацію від журналістів, які з’ясували, що видавництво «Атлант» друкує для МОН підручники за завищеною ціною. Там почали службове розслідування.

Про це повідомили в пресслужбі Міносвіти.

Видавництво «Атлант», що засноване менш як рік тому в Києві, за кілька місяців отримало від Міністерства освіти та науки понад 100 замовлень на випуск підручників загальною вартістю майже 180 млн гривень. Журналісти NGL.media з’ясували, що вартість друку могла бути завищена. 

За останні два місяці державна наукова установа МОН «Інститут модернізації змісту освіти» без оголошення тендерів уклала із цим видавництвом 83 угоди на загальну суму майже 163 млн гривень.

5 серпня Міносвіти отримало інформацію, що Інститут модернізації змісту освіти, який уповноважений організовувати експертизу і закупівлю підручників, уклав угоду за завищеною вартістю.

Водночас у МОН наголошують, що Інститут модернізації змісту освіти — окрема юридична особа, що займається організацією конкурсу та закупівлею підручників і посібників для шкіл.

У міністерстві кажуть, що «неухильно дотримуються антикорупційних принципів», а тому розпочали службове розслідування, про результати якого повідомлять згодом. Там також подякували журналістам «за те, що звернули увагу на можливі порушення».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Укрзалізниця» запускає перший дитячий вагон: у чому його особливість