У московському метро штрафують через відсутність маски за допомогою системи Face Pay

Пасажира московського метро, який сплатив за проїзд за допомогою системи розпізнавання осіб Face Pay, оштрафували за відсутність маски.

Про це повідомив Ігор Ашманов, член Ради з прав людини.

Дуже інноваційно просунутий чоловік дізнався, що можна платити обличчям у метро, ​​зареєструвався у Face Pay, здав біометрію та став їздити.

За кілька днів йому надійшов штраф за проїзд у метро без маски — три тисячі рублів.

Ашманов зазначив, що багато інших пасажирів теж їздять без маски, але їх не можна ідентифікувати по обличчю.

У пресслужбі московського метро відкинули інформацію про використання Face Pay для контролю носіння масок, наголосивши, що це технічно неможливо.

«Для цього, як мінімум, потрібно збирати особисті ідентифікатори пасажирів — прізвище, ім'я та по батькові. Під час реєстрації у сервісі Face Pay ці дані не потрібні. Таким чином, метро навіть не може зіставити фотографію людини з її особистим ідентифікатором», — заявили у пресслужбі.

Представник метрополітену наголосив, що дані пасажирів, підключених до Face Pay, використовуються лише за призначенням — для оплати проїзду.

Оплата проїзду через систему розпізнавання облич запрацювала у московському метро влітку 2021 року. З жовтня вона стала доступною на всіх станціях.

Раніше Chas News повідомляв, що японські вчені розробили маски, що світяться при виявленні коронавірусу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

13 цитат Білла Гейтса про пандемію