У Москві запровадили штрафи за відпочинок на лавці
Pixabay

Влада столиці Росії Москви на час дії обмежень, запроваджених через зростання числа випадків захворювання на COVID-19, штрафуватиме на 4000 руб. за використання лавок та іншої інфраструктури парків.

Про це повідомляє «Настоящее время», посилаючись на слова начальника Главконтролю Євгена Данчика.

«За останню добу виявлено непоодинокі випадки порушень городянами обмежень, встановлених указом мера Москви з використання інфраструктури парків. За ці порушення громадяни будуть притягнуті до адміністративної відповідальності у розмірі до 4000 рублів. Головне, щоби громадяни не піддавали себе і дітей ризику захворіти на COVID-19», — пояснив він.

У Москві через спалах захворюваності на COVID-19 оголосили неробочими дні з 15 по 19 червня. Крім продовження вихідних, із 13 по 20 червня в російській столиці тимчасово закрито дитячі ігрові кімнати та фудкорти в торгових центрах. Бари, клуби та інші заклади громадського харчування закриті з 23:00 до 6:00.

«Ми бачимо, що тяжкість захворювання як мінімум не поліпшується, навпаки, погіршується, у нас досить багато москвичів лежить у реанімації на ШВЛ. Небезпека реальна, вона висока, велика», — сказав мер Сергій Собянін.

Нові обмеження в Москві запровадили через зростання числа заражених коронавірусом. Ліжковий фонд столиці до 12 червня виявився заповнений на 78%, і влада почала заходи щодо його збільшення за рахунок перепрофілювання звичайних ліжок під ті, які приймають заражених коронавірусом.

Не стати Степановим. П’ять порад новому голові МОЗ, як не повторити сумну долю попередника