У МОЗ Киргизстану допустили лікування COVID-19 аконітом — отруйною рослиною
Pixabay

Міністр охорони здоров'я і соціального розвитку Киргизстану Алимкадир Бейшеналієв під час пресконференції вжив відвар аконіту — отруйної рослини. Керівник відомства запевняє, що так можна лікувати від коронавірусу.

Про це повідомляє «Радио Азаттык», посилаючись на його слова.

Бейшеналієв заявив, що 2 березня 2020 року чинний президент Киргизстану Садир Жапаров написав на той час президентові Сооронбаю Жеенбекові лист про те, що аконіт нібито можна застосовувати для лікування різних хвороб, зокрема коронавірусу.

Президент Аргентини після щеплення російською вакциною захворів на коронавірус

За словами міністра, батько Жапарова навчив його розраховувати дозу і застосовувати цей корінь.

«Я кожного дня просив президента (Жапарова — Прим. Ред.), щоб він сам визначав дозу. Ми кип'ятили іссик-кульський корінь і давали пацієнтам настій. У кого була легка форма коронавірусу, у тих після вживання цього настою хвороба відразу проходила. Пацієнти з тяжкою формою брали настій кілька днів. Його потрібно пити в гарячому вигляді», — наголосив Бейшеналієв.

Таким методом нібито вилікувалися вже близько 300 пацієнтів, говорить очільник МОЗ Киргизстану. Він додав, що «єдина людина, яка зараз визначає дозу кореня в цьому напої, — це президент».

У Всесвітній організації охорони здоров'я зазначили, що не мають даних про ефективність і безпеку аконіту для лікування COVID-19. Препарат, який не пройшов клінічних досліджень, не можна зареєструвати і рекомендувати для широкого використання населенням, зазначили у ВООЗ.

Chas News повідомляв, що у Бразилії розслідують факти обміну вакцин від коронавірусу на золото.

«Спроба заробити гроші на паніці». Як підприємці пропонують лікуватись від коронавірусу