У МВС розповіли, скільки коштів потрібно для повного розмінування України

Щоб розмінувати території України, які забруднені вибухонебезпечними предметами, потрібно витратити десятки мільярдів доларів.

Про це в ефірі телемарафону заявив заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

За його словами, заміновано близько третини територій країни.

«Всього потенційно небезпечних територій залишається 174 тисячі квадратних кілометрів, а це близько 30% від загальної площі нашої держави. Найбільш забрудненими вибухонебезпечними предметами є ті території, які перебували під російською окупацією. Російські терористи продовжують обстрілювати українські міста і селища, тому це все негативним чином впливає на тривалість гуманітарного розмінування», — пояснив Єнін.

Заступник міністра також розповів, що в розмінування доводиться вкладати величезні людські й матеріальні ресурси, частково допомагають міжнародні партнери. Він додав, що уряд тричі ухвалював рішення про збільшення кількості працівники ДСНС.

«А це і процес їх підготовки, і підвищення заробітної плати і залучення дороговартісної техніки для гуманітарного розмінування. Загалом, йдеться про десятки мільярдів доларів, які потрібно витратити на виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів», — зазначив Єнін.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Харківщині на міні підірвався працівник ДСНС, а ворог б'є по населених пунктах