У МВС розповіли, як штрафуватимуть за відсутність маски на вулицях
Pixabay

За відсутність маски у громадських місцях «червоної» зони штрафуватимуть порушників, які не реагуватимуть на зауваження правоохоронців.

Про це заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало розповів у коментарі «Українській правді».

«Робота правоохоронців матиме, насамперед, профілактичну та роз‘яснювальну місію. Безумовно, першочерговим завданням буде донести до людей, чому дотримуватися маскового режиму — надзвичайно важливо як для власної безпеки, так і безпеки здоров‘я і життя оточуючих. Усі повинні усвідомлювати власну відповідальність», — зазначив він.

Тракало запевнив, що патрулі постійно присутні на вулицях, вони стежать за дотриманням порядку. За його словами, спочатку правоохоронці робитимуть зауваження громадянам без масок.

Порушників, які не погоджуватимуться одягти маску, штрафуватимуть на місці. Сума штрафу — 170 грн. Проте якщо порушення зафіксували у громадському місці або держустанові, то доведеться заплатити 17 тис. грн штрафу.

Напередодні Кабмін заборонив ходити на територіях загального користування під час карантину без захисних масок у «червоних» зонах поширення коронавірусу.

Пізніше у МОЗ підкреслили, що вимагатимуть носити маски у громадських місцях «червоних» зон лише під час недотримання соціальної дистанції.

Наразі Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська, Львівська області та столиця Київ перебувають у «червоній» зоні за показниками поширення коронавірусу.

Chas News повідомляв, що метро і наземний транспорт у Києві не зупинятимуть на час суворого карантину. 

В ООН застерігають, що потепління — не привід знімати маски