У МЗС прокоментували заяву Путіна про перетворення України в анти-Росію
iStock

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що «українці як суверенна нація самостійно визначають вектор свого розвитку без прив‘язки до третіх сторін».

У такий спосіб прессекретар МЗС відреагував на заяву президента Росії Володимира Путіна про перетворення України в анти-Росію.

«Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей «русского міра» не змогли і не зможуть зупинити трансформацію України на сучасну європейську демократичну державу», — наголосив він.

Медведчука можна обміняти на політв'язнів Кремля — Данілов

Росія ж інвестувала значні ресурси, аби «зробити цей шлях максимально складним», підкреслив Ніколенко.  

«Географію змінити не можна. Після завершення російсько-українського збройного конфлікту та деокупації українських територій Україні та Росії доведеться співіснувати на основі взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи. І чим швидше керівництво РФ усвідомить цей факт, тим раніше воно зможе сконцентруватися на вирішенні першочергових проблем російського населення», — підсумував речник МЗС.

Напередодні Путін назвав кримінальну справу проти свого кума Віктора Медведчука «очевидною зачисткою політичного поля».

На нараді з постійними членами російського Радбез він заявив, що «Україну повільно, але вірно перетворюють в якийсь антипод Росії, в якусь анти-Росію».

Путін заявив, що Росія повинна реагувати на арешт Медведчука