У МЗС відреагували на відео з картою України без Криму від уряду Угорщини

Українське МЗС засудило відео з картою України без Криму на YouTube-каналі уряду Угорщини.

Це суперечить позицію про підтримку суверенітету України, яку транслює Будапешт. Про це заявили у пресслужбі відомства.

«Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», — йдеться в повідомленні.

У МЗС наголосили, що Угорщина має припинити чинити провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов’язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО.

«Підігрування агресивній політиці росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці. На доручення МЗС України тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною», — додали у міністерстві.

Угорський уряд опублікував скандальний ролик із закликом до припинення війни в Україні наприкінці травня.

«Десятки тисяч дітей залишилися сиротами, сотні тисяч будинків зруйновані, понад десять мільйонів людей були змушені покинути свої домівки, але війна триває і може легко стати глобальною»,  йдеться у відео.

Втім, на карті угорці зобразили Крим частиною росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 25—31 травня