У НАБУ підтвердили викриття Василя Лозинського на хабарі в $400 тис.
НАБУ

НАБУ підтвердило затримання Василя Лозинського, заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, на хабарі.

Інформація про викриття політика з'явилась у ЗМІ ще 21 січня. А вже 22 січня її офіційно підтвердили.

У НАБУ заявили, що проникли до складу організованого злочинного угруповання та припинили розкрадання бюджетних коштів. До складу групи входив і Василь Лозинський. Його затримали під час отримання $400 тис. хабаря за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

Як зазначають у НАБУ, влітку 2022 року Кабмін виділив гроші на забезпечення українців альтернативними джерелами енергії. Низка посадовців вирішили привласнити частину державних коштів. Вони змовились з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлю обладнання з завищеною на 280 млн грн ціною. 

В операції з викриття угруповання взяли участь понад 150 співробітників НАБУ. Одного із підозрюваних затримали при спробі перетнути державний кордон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони прокоментувало інформацію про закупівлю продуктів за завищеними цінами