У НАТО не бачать ризиків агресії рф проти Швеції та Фінляндії

НАТО не бачить ризиків військової агресії росії проти Швеції та Фінляндії через їх план вступу до Альянсу.

Про це заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане, повідомляє «Укрінформ».

«Ми не бачимо, що росія має спроможності або намір у такий перехідний період погрожувати цим двом країнам-кандидатам військовим шляхом. Зрозуміло, ми маємо бути обережними у цей час, але на цьому етапі ми не бачимо реальних ризиків для Швеції і Фінляндії», — сказав заступник генсека Альянсу.

За його словами, час вступу країн до Альянсу хочуть скоротити на тлі того, що країни володіють потужним військовим потенціалом, який і попереджає будь-яку військову агресію з боку росії.

Крім того, військові сили Швеції та Фінляндії на даний момент повністю сумісні із силами Альянсу та проводять спільні навчання.

«Фінляндія і Швеція є найближчими партнерами для НАТО вже зараз. Той факт, що після багатьох років нейтральності, внаслідок агресивності росії, вони вирішили приєднатися до НАТО - це чудова новина. Вони є досконалими демократіями, вони мають дієздатні збройні сили, високий рівень взаємосумісності з Альянсом, що робить їх великим новим надбанням для НАТО», — додав Джоане.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.