У НАТО обговорюють можливість закриття неба на заході України — Bild

Низка країн НАТО готові розширити підтримку Києва та діяти безпосередньо на українській території. Зокрема, закрити небо на заході України.

Про це пише Bild з посиланням на джерела.

Співрозмовники кажуть, що за розширення допомоги виступають Естонія, Велика Британія, Польща, Канада, Литва та Франція. При цьому проти такого рішення США та Німеччина.

Втім, наразі остаточного рішення немає. Переговори тривають зокрема щодо навчання Сил оборони інструкторами Альянсу безпосередньо на території України. Ексголова оперативного штабу Міноборони Німеччини Ніко Ланге зазначив, що логічніше надіслати інструкторів на захід України, аніж змушувати сотні тисяч українців літати Європою.

Також деякі країни НАТО, у тому ж числі Британія, Канада й Естонія, розглядають можливість того, аби поставляти озброєння не до кордонів України, а ближче до фронту. Розробляється концепція «передової логістики».

Крім того, обговорюють питання посилення захисту заходу України зенітними комплексами НАТО. Ініціатором виступає Польща.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Іспанія планує передати Україні рекордний пакет військової допомоги на понад €1,1 млрд — ЗМІ