У Непалі схопили чоловіків, які вербували молодь у російську армію

У Непалі поліція затримала 10 чоловіків, які  відправляли молодих людей до росії для вербування в російську армію.

Про це пише Reuters.

За даними поліції округу Катманду, затримані збирали з постраждалих до $9 тис. і відправляли в росію за туристичними візами через ОАЕ. Після цього їх вербували в російську армію.

«Йдеться про контрабанду людей... організованої злочинності», — сказав глава місцевої поліції Бхупендра Кхатр.

Вербування непальців на війну проти України

За даними Інституту вивчення війни (ISW) уряд Непалу вже звернувся до Москви з закликом припинити вербувати непальців на війну та негайно депортувати всіх, хто був завербований раніше.

У звіті вказується, що Міністерство закордонних справ Непалу 4 грудня оголосило про загибель шістьох громадян цієї країни у бойових діях на боці російської армії в Україні. Тож Непал також закликав росію повернути тіла загиблих громадян.

В свою чергу премʼєр Непалу заявив, що в російській армії служать окремі громадяни країни, також повідомлення про те, що деякі непальці воюють на стороні України.

Посол Непалу у рф заявив, що за його інформацією, у російській армії наразі проходять службу до 200 громадян Непалу.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що країна офіційно забороняє своїм громадянам служити в іноземних арміях, виключені існують лише для Індії та Великої Британії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія перекидає до Криму мобілізованих з Якутії (фото)