У Нідерландах поліція розігнала противників локдауну
Getty Images

У неділю, 14 березня, поліція Нідерландів розігнала антикарантинну демонстрацію після того, як протестуючі порушили правила соціальної дистанції та проігнорували вимогу поліції розійтися. Місцеві ЗМІ повідомляють, що під час сутичок поліція затримала кількох демонстрантів.

З кінця січня Нідерланди перебувають у жорсткому локдауні. Заборонені збори більше двох людей, закриті ресторани та бари, а також вперше після Другої світової війни діє нічний комендантський час.

У неділю влада Нідерландів зупинила рух потягів до Гааги, де знаходиться уряд країни, щоб не допустити прибуття нових протестуючих. Спочатку правоохоронці сказали людям йти додому, а через гучномовці оголосили, що захід закінчився, і попередили, що розженуть акцію протесту за необхідності.

До розгону акції протесту декілька людей несли саморобний банер із написом голландською «Любов і свобода: ні диктатурі». Багато демонстрантів тримали жовті парасольки як знак протидії, і скандували «Любов, свобода, зупиніть диктатуру», передає Al Jazeera.

Більшість нідерландців неохоче підтримує локдаун попри рівень зараження коронавірусом — один з найбільших в Європі. У 17-мільйонній країні зареєстровано понад 1,1 млн випадків зараження COVID-19 та понад 16 тис. смертей під час пандемії.

Нерукоподатний світ. Що ми втратимо, а що придбаємо, коли пандемія COVID-19 нарешті закінчиться?