У Нідерландах стріляли у відомого журналіста-розслідувача, затримані троє підозрюваних

В Амстердамі стріляли у відомого в Нідерландах кримінального журналіста Пітера Р. де Вріса, він важко поранений і перебуває у лікарні.

Про це повідомляє NOS.

За інформацією поліції, в 64-річного журналіста, який щойно закінчив роботу у черговому випуску програми, кілька разів вистрілив невідомий чоловік близько 19:30 в центрі Амстердама.

За даними поліції, нападник стріляв з близької відстані. Свідки кажуть, що чули чотири або п'ять пострілів.

ЗМІ після нападу опублікували відео, де поранений в голову Вріс лежить на землі. Його доставили до лікарні у важкому стані.

Мер Амстердама заявила, що журналіст «бореться за своє життя».

Король Віллем-Олександр і королева Максима заявили, що вони «глибоко вражені» і що «журналісти не повинні піддаватися погрозам і бути вільними для виконання своєї важливої ​​роботи».

Поліція вже заарештувала трьох підозрюваних: двох у авто на трасі недалеко від Гааги та ще одного в південній частині Амстердама.

Авто, на якому пересувалися затримані підозрювані

Що відомо про діяльність кримінального журналіста

Петер де Вріс здебільшого займається викриттям злочинів кримінального світу. Він, зокрема, виступав радником і довіреною особою свідка в масштабній справі щодо Рідуана Тагі, який вважається главою кримінальної банди та має прізвисько «машина для вбивств».

Крім того, Вріс є володарем премії «Еммі» в категорії «Поточні події» 2008 року за розслідування зникнення підлітка Наталі Голловей на Арубі в 2005 році.