У Нідерландах відкрили 45 проваджень щодо фактів обходу санкцій проти рф

Прокуратура Нідерландів почала 45 кримінальних розслідувань проти компаній і приватних осіб, підозрюваних в обході санкцій проти росії.

Про це повідомляє RTL News.

З 45 кримінальних розслідувань 29 пов'язані з порушеннями правил імпорту та експорту. Решта розслідувань стосуються порушень фінансових санкцій.

У рамках одного кримінального розслідування вже порушено кримінальну справу, в рамках якої людину підозрюють у тому, що вона, зокрема, експортувала мікрочіпи в росію через Казахстан. Ця справа ще не розглянута по суті.

Обхід санкційних правил карається тюремним ув'язненням на строк до шести років.

Минулого місяця Статистичне управління Нідерландів повідомило, що за останній рік Нідерланди експортували до росії набагато менше продукції. Напівпровідники і мікросхеми, які перебувають у списку санкцій, показали найбільше зниження експорту.

Проте, дослідження NOS і Nieuwsuur показує, що багато мікросхем потрапляють до росії через посередників. Також іноді використовуються запасні країни.

Раніше повідомлялось, що США шукають союзників для санкцій проти Китаю, якщо той допоможе рф у війні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рф отримує іноземні мікросхеми та технології за допомогою трьох країн — Bloomberg