«У них не було наручників». Протасевич під наглядом силовиків пояснив свої шрами (відео)
iStock

Ексредактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич, затриманий у Білорусі, заявив, що у СІЗО його ніхто не бив і почуває він себе добре.

Про це він розповів на пресконференції, організованій білоруськими силовиками.

«Стосовно цього жарту (що Протасевича у в’язниці бив особисто Олександр Лукашенко — Прим. ред.) навіть коментувати нічого не буду. Це просто смішно. По-друге, стосовно моїх слідів на руках, я думаю, кожен із вас може підійти і подивитися — це сліди від стяжок, які на мене одягли під час затримання, оскільки затримання було настільки несподіваним, що у них не було при собі наручників», — наголосив він.

Політичний аналітик Артем Шрайбман виїхав з Білорусі після згадки його імені в «інтерв’ю» Протасевича

Протасевич запевняє, що він чудово себе почуває.

«Я чув дуже багато фейків, які розповсюджували про мій стан здоров’я. Я хочу сказати, що чудово себе почуваю. У мене чудовий настрій. У мене немає ніяких скарг. Якщо хтось сумнівається, то я готовий пройти будь-яку незалежну медичну експертизу», — підкреслив опозиціонер.

Він попросив не поширювати інформацію про те, що його б’ють, бо ці новини важко сприймати його батькам.       

Протасевич обвинувачується за трьома складами злочинів: організація діяльності груп, що порушують громадський порядок, організація масових заворушень, розпалювання соціальної ворожнечі за принципом соціальної приналежності.  

Під час пресконференції силовики заявили, що перехоплення літака Ryanair і примусової посадки у Мінську в травні не було.

Батьки Протасевича попросили Меркель допомогти звільнити в’язнів режиму Лукашенка