У Німеччині частково легалізували канабіс

З 1 квітня у Німеччині набув чинності закон, який частково легалізує споживання канабісу. Тепер повнолітні німці зможуть мати з собою до 25 грамів канабісу або вирощувати до трьох рослин вдома.

Про це пише The Guardian.

Канабіс можна вживати у громадських місцях, однак не можна курити в радіусі 100 м від входу до шкіл, дитячих садочків, ігрових майданчиків, молодіжних та спортивних установ. Також канабіс заборонено вживати усім неповнолітнім німцям і за кермом транспортного засобу.

З 1 липня повнолітні німці зможуть також приєднуватися до некомерційних спільнот вирощування конопель — так званих клубів канабісу. У кожній такій спільноті має бути не більше 500 членів. «Клуби канабісу» можуть давати своїм членам до 50 г марихуани на місяць. Утім, спілчани віком від 18 до 21 року можуть мати лише до 30 грамів. Членство в кількох клубах одночасно заборонятиметься.

Варто зазначити, що покарання за зловживання канабісом зберігається. Тим німцям, у кого знайдуть понад 25 грамів канабісу або понад три кущі конопель у саду, загрожують штрафи або увʼязнення до трьох років. В особливо важких випадках, якщо доведуть торгівлю «надлишками» канабісу, можуть увʼязнити і на пʼять років.

Водночас люди, яких у минулому засудили за діяння, які за новим законом не вважаються злочином, можуть розраховувати на реабілітацію та вилучення їхньої судимості з центрального кримінального реєстру Німеччини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу