У Німеччині через санкції застрягли 10 російських літаків

У німецьких аеропортах через санкції заблоковані 10 літаків, що належать російським власникам або контролюються рф. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на міністерство транспорту ФРН.

В основному йдеться про невеликі невеликі бізнес-джети або літаки, що використовуються для чартерних рейсів.

Так, у Лейпцигу знаходяться три Ан-124, у Кельні — Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 та Boeing 737, у Франкфурті-Хані — Boeing 747, у Баден-Бадені — Cessna 750 Citation X, два Embraer ERJ-B3 BD-700-1A10 Global Express XRS.

У Мюнхені стоїть лайнер Airbus A320, який колись орендував російська авіакомпанія, — рішення про його подальшу долю повинен ухвалити власник.

«Оскільки на зліт та політ літаків накладена заборона через режим санкцій ЄС, вони не можуть використовуватися власником і не можуть бути вивезені в інше місце», — розповіли в міністерстві.

Літаки зараз можуть отримувати лише базове обслуговування, наприклад, для захисту від несанкціонованого доступу. Проте будь-яке техобслуговування заборонене, як і надання запчастин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Wizz Air надає українцям 100 тисяч безкоштовних авіаквитків