У Німеччині почали виробництво самохідних гаубиць RCH-155 для України (відео)

Німецька компанія Kraus-Maffei Wegmann (KMW) розпочала виробництво колісних САУ RCH-155 для України. Про це 31 грудня повідомив радник компанії Ніколас Драммонд.

«Іноді об'єднання двох перевірених рішень у нову концепцію може бути революційним, уникаючи значного ризику. Розпочато виробництво Boxer RCH-155 для України», — написав він у Twitter.

Під двома перевіреними рішеннями Драммонд, імовірно, мав на увазі, що на САУ встановлюється башта від самохідної гаубиціPzh2000, а у якості шасі виступає популярний БТР Boxer.

7 грудня уряд Німеччини повідомив, про підготовку для України 18 САУ RCH 155. Раніше німецькі ЗМІ повідомляли про наміри Києва закупити таку кількість установок. Вартість контракту оцінювалась у €216 млн.

САУ RCH-155: технічні характеристики

Remote Controlled Howitzer 155 (RCH-155) – це новітня німецька колісна САУ на 8х8 шасі бронетранспортера Boxer з 155-мм гарматою L52, що має довжину ствола 52 калібри.

Система має автоматизований баштовий артилерійський модуль AGM з артилерійською частиною німецької самохідної гаубиці PzH ​​2000.

Модуль AGM безлюдний, тому в екіпажі установки RCH 155 усього дві людини. Боєкомплект модуля AGM становить 30 снарядів. Темп стрільби — 9 пострілів на хвилину.

Виробником заявлено, що дальність стрільби становить 40 км та до 52 км снарядами V-LAP. Також САУ здатна застосувати високоточні далекобійні снаряди «VULCANO» та «EXCALIBUR».

Шасі має двигун потужністю 815 к/с, що дозволяє розганяти 39-тонну машину до 100 км/год і забезпечувати пробіг на одній заправці до 700 км.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Лупили як з артилерії»: у ЗСУ розповіли про високу ефективність ЗРК NASAMS