У Німеччині затримали екстремістів, які хотіли скинути владу

Сьогодні, 7 грудня, одразу в 11 федеральних землях Німеччини проводять спецоперацію проти екстремістів, які хотіли повалити владу.

Про це пише Zeit.

Обшуки проводять у понад 130 квартирах, офісах та складських приміщеннях, включаючи казарми Командування сил спеціального призначення (KSK) у Кальві в Баден-Вюртемберзі.

Крім того, у рамках проведення операції німецьких офіцерів направили до Австрії та Італії.

Правоохоронці шукають про 52 підозрюваних, 25 з яких уже заарештовано. Видання зазначає, що держпереворот готували представники стародавнього дворянського роду, колишній член парламенту, колишній командир спецназу ФНР, а також серед підозрюваних громадянка рф.

Частина з підозрюваних — прихильники конспірологічної ідеології QAnon, яку розділяла частина нападників на Капітолій США у Вашингтоні у січні 2021 року. Також силовки перевіряють, чи мають учасники угруповання зв'язки із росією.

За даними слідства, злочинці готували збройний напад на Бундестаг та захоплення політиків з листопада 2021 року. Так, вони хотіли влаштувати заворушення у країні та влаштувати переворот.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Будапештський меморандум та ще п’ять прикладів, коли союзники порушували взяті на себе зобов’язанн