У Нижньому Новгороді підірвали авто письменника-бойовика Захара Прилєпіна (оновлюється)

Біля Нижнього Новгорода підірвали авто з російським політиком Захаром Прилєпіним. Він отримав поранення, а водій загинув.

Про це пише Baza та інші російські ЗМІ.

«За попередніми даними, у результаті підриву Audi Q7 письменник живий, але отримав поранення. Їх характер уточнюється», — зазначає видання.

РБК зазначає, що Прилєпін повертався до Москви з окупованого Донбасу. Він зупинився на обід, а коли продовжив рух, авто вибухнуло.

За іншими даними, політик відвозив доньку до батьків у село Піонерське. Дівчинка вийшла з машини і за 100 метрів відбувся вибух.

Mash пише, що у Прилєпін у тяжкому стані, у нього переламані обидві ноги. Загинув його водій-охоронець на прізвисько «Злий». Дружина письменника заявила, що йому надходили погрози.

Хто такий Захар Прилєпін

Захар Прилєпін — російський письменник, пропагандист та політик. У 2014 році він підтримав окупацію Криму, потім долучився до лав бойовиків «л/днр». Спочатку він їздив на Донбас з пропагандистськими акціями, а 2016-2018 роках воював у складі збройних формувань «днр».

У 2019 році Прілєпін створив громадський рух «За правду», а у лютому 2021 року став співголовою партії «Справедлива росія — Патріоти — За правду». У тому ж році за її списком обрався до держудуми, але відмовився від мандату. 

У січні 2022 року політик уклав контракт з росгвардією та знову відправився на війну проти України.

Нагадаємо, 2 квітня у центрі Санкт-Петербурга під час зустрічі з прихильниками підірвали російського пропагандиста Владлена Татарського. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відповідальність за ліквідацію Татарського взяла «Національна республіканська армія» рф