У Норвегії, Швеції та Фінляндії почались масштабні навчання НАТО
NATO

Військовослужбовці з 13 країн-членів НАТО розпочали участь у військових навчаннях Nordic Response 2024 у Норвегії, Фінляндії та Швеції.

Навчання стартували 3 березня та триватимуть до 14 березня, пише АР.

Участь у заходах беруть понад 20 тис. військових, більше 50 підводних човнів, фрегатів, корветів, авіаносців, понад 100 винищувачів, транспортних літаків, літаків морської розвідки та гелікоптерів. 

На суші тисячі солдатів будуть відпрацьовувати маневри з артилерією, танками та іншою бойовою технікою. Основна мета навчань — захист Скандинавського регіону.

«Ми повинні бути здатні дати відсіч та спинити будь-кого, хто спробує посягнути на наші кордони, цінності та демократію. Враховуючи нинішню ситуацію в Європі, ці навчання надзвичайно актуальні та важливіші, ніж будь-коли», — заявив бригадний генерал Трон Странд з Королівських ВПС Норвегії.

Нагадаємо, 23 січня парламент Туреччини підтримав заявку на вступ Швеції до Північноатлантичного альянсу. А Фінляндія приєдналась до НАТО ще у квітні 2023 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Трамп погрожував членам НАТО російською агресією, якщо вони не оплачуватимуть «рахунки»