У Новій Каховці застрелили заступника голови окупаційної адміністрації — ЗМІ (оновлено)

У Новій Каховці тяжко поранили заступника голови окупаційної адміністрації міста Віталія Гуру. Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Сусіди чули постріли, на місці було виявлено гільзи. Наразі заступник голови місцевої адміністрації Гура перебуває у тяжкому стані, вирішується питання про його екстрену евакуацію до Криму», — йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, в колаборанта, імовірно, стріляли з пістолета Макарова. Також кремлівські пропагандисти опублікували відео, на якому видно гільзи на землі та сліди крові біля будинку, де було вчинено замах.

Херсонське видання Мост пише, що раніше Гура займав посаду старости Дніпрянського округу Нової Каховки. Після російського вторгнення він перейшов на сторону загарбників та отримав від них посаду в окупаційній адміністрації.

Оновлено

Російський пропагандист Юрій Котьонок повідомив, що Гура помер під час транспортування до Криму. В окупаційній адміністрації цю інформацію спочатку спростровували, однак згодом підтвердили смерть колаборанта.

Тим часом у тяжкому стані знаходиться і голова окупаційної адімінстрації Херсонщини Володимир Сальдо. Його могли отруїти.

4 серпня він у соцмережі повідомив, що потребує лікування та тимчасово «передає» свої повноваження Сергію Єлісєєву — колишньому співробітнику ФСБ, якого росіяни призначили «головою уряду» Херсонської області.

5 серпня росЗМІ повідомили, що Сальдо ввели у медикаментозну кому. 6 липня стало відомо, що його спецбортом з окупованого Криму до Москви і поклали до реанімації токсикологічного відділення НДІ ім. Скліфосовського. Тут розташована єдина в Москві хіміко-токсикологічна лабораторія з високоточним обладнанням, яке дозволяє визначити речовини, що отруїли організм.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Бердянську стався вибух біля захопленого окупантами відділу поліції