У Новій Зеландії звільнили офіційного міського чарівника, але він не згоден з таким рішенням
Getty Images

У місті Крайстчерч звільнили 89-річного Яна Брекенбері Ченнелла, офіційного міського чарівника через те, що його образ «не відповідає сучасному вигляду міста». Але сам чарівник, який обіймає цю посаду 23 роки так не вважає. 

Про це повідомляє Newshub.

За «надання чаклунських та інших послуг, подібних помахом чарівної палички, в рамках рекламної роботи для міста Крайстчерч» йому платили 16 тис. новозеландських доларів на рік, це приблизно $11 тис.

Помічник виконавчого директора міської ради Лінн Макклелланд повідомила, що останню зарплату чарівникові виплатять у грудні, а потім контракт з ним розірвуть.

На що, Ченнелл своєрідно відповів: «купка бюрократів, які не мають уяви» не мають уявлення про справжню спадщину і обличчя міста: «Я і є оригінальний символ Крайстчерча», — сказав він.

Чарівник заявив, що розірвання контракту нічого не змінить: чиновникам доведеться «вбити його», щоб змусити перестати «чаклувати».

Що відомо про міського чаклуна

Ян Брекенбері Ченнелл оселився у Новій Зеландії в 1970-х. До цього він служив в званні офіцера ВПС Канади, викладав літературу в Тегеранському університеті.

Через його захоплення магією чоловік довго не міг знайти підходящу роботу, через це хобі від нього пішла дружина.

У Новій Зеландії Ченнелл ходив по вулицях в костюмі чарівника і розважав перехожих розповідями і уявленнями.

У 1982 році його визнали «живим твором» мистецтва, а у 1998 році найняли на офіційну посаду чарівника міста Крайстчерч.

У 2009 році йому вручили медаль «За службу Королеві» — одну з найвищих нагород Нової Зеландії.

У Новій Зеландії пропонують змінити назву країни та почали збирати підписи