У Парижі скасували новорічний феєрверк і шоу через поширення штаму «Омікрон»
Getty Images

Влада Парижу відмінила традиційне святкування 31 грудня на Єлисейських полях. Це довелося зробити через стрімке поширення штаму «Омікрон» у Франції.

Про це повідомляє BFM TV.

«Париж оголошує, що святкування 31 грудня на Єлисейських полях не відбудеться. Шоу на сцені і феєрверк, на жаль, проводитися там не будуть», — повідомили в мерії міста.

Напередодні прем’єр-міністр Жан Кастекс закликав відмовитись від концертів та салютів увечері 31 грудня, щоб обмежити поширення варіанту «Омікрон». Мерія виконала його вимогу.

«Ми сподіваємося, що 2022 рік дозволить нам відсвяткувати щасливі моменти разом, а тим часом бажаємо вам розділити з близькими чудові святкування закінчення року», — заявили у мерії.

Прем'єр країни також закликав жителів Франції під час новорічних та різдвяних свят не збиратися великими компаніями.

У 2020-му через пандемію новорічні святкування також скасували та запровадили комендантську годину. Її скасували тільки перед Різдвом.

Раніше Chas News повідомляв, що у Лондоні через поширення нового штаму ввели надзвичайний стан. Також там масово захворіли медики та пожежники й не змогли вийти на роботу. Через це служби перебувають у розпалі важкої кризи.

В Україні зафіксували перший випадок штаму «Омікрон»